Accueil Vélo Alsace© B. Salmanski - ADT - ARTGE
© B. Salmanski - ADT - ARTGE

Meer over het label
Accueil Vélo

Kom je naar de Elzas voor een korte of langere fietsvakantie? Kies dan voor het label Accueil Vélo en je fietsvakantie kan niet meer stuk!

Accueil Vélo?

Het Franse merk Accueil Vélo garandeert een ontvangst en diensten van kwaliteit voor fietsende vakantiegangers. In de Elzas, maar ook in de rest van Frankrijk, vind je accommodaties, fietsenmakers, restaurants, VVV's en bezienswaardigheden die het label Accueil Vélo dragen. Al deze bedrijven zijn aangesloten bij een dynamisch netwerk op plaatselijk niveau, ze zetten alles op alles om fietsers onvergetelijke avonturen te laten beleven in de Elzas.

Accueil Vélo Alsace©Bartosch Salmanski - ADT - ARTGE

Welke voordenlen voor fietsers?

De bij het label Accueil Vélo aangesloten bedrijven in de Elzas bieden, afhankelijk van hun activiteit, op fietsers toegespitste faciliteiten, zoals afsluitbare fietsenstallingen of reparatiesetjes. Sommige dingen die fietsers bijzonder waarderen, krijgen bij deze bedrijven extra aandacht: stevig ontbijt, wasje draaien en drogen, verhuur en schoonmaken van fietsen… Ontdek de Elzas met weinig bagage en zonder kopzorgen.

Vélo en Alsace© B. Salmanski - ADT - ARTGE

Waarom wordt dit label zo gewaardeerd?

In de Elzas zijn meer dan 220 bedrijven aangesloten bij Accueil Vélo. Zij ontvangen fietsers hartelijk, het hele jaar door. Behalve op fietsers gerichte diensten en voorzieningen staan de dienstverstrekkers van Accueil Vélo ook een warm onthaal voor en hebben ze veel specifieke informatie voor fietsers, zoals nuttige informatie over de omgeving, fietsroutes, weerbericht… Een mooie manier om je fietsvakantie in de Elzas te verrijken en kennis te maken met de ziel van de streek. 

© B. Salmanski - ADT - ARTGE
Vélo en Alsace© B. Salmanski - ADT - ARTGE
© D. Lett - ADT
Circuit vélo Alsace© D. Lett - ADT
Accueil Vélo Alsace©Bartosch Salmanski - ADT - ARTGE

Even tussendoor: fietsen zonder zorgen dankzij Accueil Vélo

Zodra de zonnestralen het asfalt van de fietspaden opwarmen, ontwaakt in het hart van de Elzas het verlangen naar nieuwe fietsavonturen. Tijd om op te staan en de fiets te pakken voor een dag vol nieuwe avonturen. En als we vandaag het label Accueil Vélo eens aanhielden als leidraad van onze ontdekkingsreis? Het avontuur begint met een ontbijt in een bij het label aangesloten hotel, waar de fietsen in een afgesloten ruimte hebben overnacht. Gisteren bij aankomst stelde het hotel ons zelfs een setje reparatiespullen ter beschikking om een lekke band te plakken. Eenmaal op pad, op naar de eerste tussenstop voor een lunch in een restaurant dat al even gezellig als behulpzaam is: we konden er onze natte spullen laten drogen tijdens de lunch en onze banden oppompen. Even later kregen we bij de VVV heel duidelijke info over onze fietstocht van de volgende dag. Bij het vallen van de nacht namen we de tijd om deze fijne dag de revue te laten passeren die dankzij de Accueil Vélo-bedrijven geheel in het teken stond van eenvoud, gebruiksgemak en gezelligheid. 

Je fietsroute voorbereiden
Etablissement Accueil Vélo Alsace© B. Salmanski - ADT - ARTGE

Hoe vind eenbij Accueil Vélo aangesloten bedrijf?

Je bent al in de Elzas? Bedrijven die bij Accueil Vélo zijn aangesloten zijn op de kaarten van de fietsroutes en de downloadbare routebeschrijvingen aangegeven met een groen pictogram. Het merendeel heeft bij de ingang een groen met wit bord van het merk hangen. Je reist binnenkort af naar de Elzas? Bereid je fietsvakantie voor aan de hand van de lijst waarop de bedrijven onderverdeeld zijn in categorieën: accommodatie, fietsverhuurders, restaurants… Je neemt heel gemakkelijk contact met hen op: elk bedrijf heeft een gedetailleerde beschrijving met veel nuttige informatie en een contactformulier.

Een Accueil Vélo-bedrijf viden
© INFRA - ADT - AAA

FIETS + TREIN IN DE ELZAS: HET PERFECTE DUO

Er wordt vaak gezegd dat de Elzas alles heeft voor een grote reis. Na een paar dagen ter plekke constateer je inderdaad dat deze streek vol zit met juweeltjes uit allerlei verschillende werelden.

Hier wil ik meer van weten
Train© INFRA - ADT - AAA
© B. Salmanski - ADT - ARTGE

DE ROUTES ONTCIJFEREN VAN DE ELZAS OP DE FIETS

Zin om de charmante landschappen van de Elzas op de fiets te ontdekken, maar het lukt je niet om een geschikte tocht te kiezen? We leggen je uit hoe je wijs kunt worden uit de diverse niveaus en de tocht te kiezen die bij je past. Volg de gids!

Hier wil ik meer van weten
Véloroute du vignoble d'Alsace - EuroVélo5© B. Salmanski - ADT - ARTGE
© B. Salmanski - ADT - ARTGE

GOED IUTGERUST DE ELZAS OP DE FIETS ONTDEKKEN

Met je gezin, met vrienden of alleen, hier volgt een checklist met wat je allemaal mee moet nemen om zorgeloos en veilig de Elzas op de fiets te ontdekken.

Hier wil ik meer van weten
Vallée de la Bruche© B. Salmanski - ADT - ARTGE
Vond je deze info leuk?

Laat uw bericht achter, uw aanbeveling is waardevol.

Bedankt voor het stemmen!

Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h