Handleiding

Een kml- of gpx-bestand lezen

De complete gids voor het lezen van KML- en GPX-bestanden van fietsroutes

KML (Keyhole Markup Language) en GPX (GPS eXchange Format) zijn veelgebruikte bestandsindelingen voor het opslaan van geografische gegevens, waaronder fietsroutes. In dit artikel zullen we u begeleiden bij het lezen en interpreteren van deze bestanden, zodat u ten volle kunt genieten van de aangeboden fietsroutes op Alsace à vélo. Of u nu een gepassioneerde fietser bent of een beginner, we laten u zien hoe u gedetailleerde informatie kunt verkrijgen over fietspaden, bezienswaardigheden en nog veel meer.

 

Vectorjuice

Wat zijn KML- en GPX-bestanden?

Voordat je begint met het lezen van deze bestanden, is het essentieel om te begrijpen wat ze vertegenwoordigen:

  • KML-bestanden: Het KML-formaat is ontwikkeld door Keyhole Inc. (later overgenomen door Google) en wordt veel gebruikt om georuimtelijke gegevens weer te geven in Google Earth. Het bevat geografische coördinaten, markup-informatie en stijlen om punten, lijnen en polygonen op een kaart te vertegenwoordigen.
  • GPX-bestanden: Het GPX-formaat is een open standaard gebaseerd op de XML-taal (eXtensible Markup Language). Het wordt doorgaans gebruikt om GPS-gegevens op te slaan, inclusief routes, waypoints (interessante punten) en sporen van paden
Vallée de la Bruche© B. Salmanski - ADT - ARTGE

Tools om KML- en GPX-bestanden te openen

Om KML-bestanden te lezen en te bekijken, kunt u Google Earth gebruiken, een gratis software van Google beschikbaar voor computers en mobiele apparaten. Voor het openen van GPX-bestanden zijn er verschillende opties:

  1. GPS-applicaties: Veel navigatie- en GPS-trackingapplicaties op mobiele apparaten (zoals Garmin, Strava, Komoot, Maps.me, enz.) ondersteunen GPX-bestanden.
  2. Cartografiesoftware: Populaire cartografiesoftware zoals QGIS (gratis en open-source) en ArcGIS (betaald) ondersteunen ook het openen van GPX-bestanden.

In deze sectie zullen we u begeleiden bij het gebruik van Maps.me voor KML-bestanden en een GPS-applicatie voor GPX-bestanden.

Hoe KML-bestanden te lezen met Maps.me

Stap 1: Download Maps.me

Download de gratis Maps.me-app op uw smartphone (beschikbaar via de App Store). Het is raadzaam om de kaarten van de departementen 67 en 68 te downloaden voordat u begint.

Stap 2: Kies een route op Alsace à vélo

Ga naar de website www.alsaceavelo.fr en selecteer de route of het circuit dat u wilt doen.

Stap 3: Download het KML-bestand van de gekozen route

Eenmaal op de pagina van de gekozen route of circuit, klik op de knop "KML" onder de beschrijving van de route. Het bestand wordt gedownload.

Stap 4: Open het KML-bestand met Maps.me

Zodra het KML-spoor is gedownload, klik op "Openen in..." en selecteer Maps.me.

Stap 5: Ga aan de slag

Vind eenvoudig de zojuist gedownloade route op de app en volg het gekleurde spoor. Laten we gaan!

U heeft nu toegang tot de Maps.me-app en de kaart van de locatie waar u zich bevindt.

Hoe GPX-bestanden te lezen met een GPS-applicatie

Stap 1: Kies een GPS-applicatie:

Download en installeer een GPS-applicatie die GPX-bestanden ondersteunt op uw mobiele apparaat. Zorg ervoor dat u een gerenommeerde en goed beoordeelde applicatie kiest.

Stap 2: Importeer het GPX-bestand:

In de GPS-applicatie, zoek naar de optie "Importeren" of "Openen" in het menu. Kies het GPX-bestand dat u hebt gedownload en wilt weergeven. De fietsroute en de bijbehorende details zijn nu toegankelijk in de applicatie.

Cyclotourisme à la Vallée de la Bruche© B. Salmanski - ADT - ARTGE

Door deze handleiding te volgen, kunt u nu gemakkelijk KML- en GPX-bestanden lezen om de aangeboden routes van Alsace à vélo te verkennen en ervan te genieten. U kunt nieuwe routes ontdekken, meer te weten komen over interessante punten langs de route en genieten van een verrijkte fietservaring dankzij deze handige bestandsindelingen. Dus, bereid uw route voor, download de bestanden en ga op ontdekkingstocht in de Elzas op de fiets!

Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h