Alsace en vélo©Bartosch Salmanski
©Bartosch Salmanski

Je reis begint hier,
in de Elzas

Fietsen in de Elzas is een manier om zo dicht mogelijk bij de mooiste plekken te komen, ze te ontdekken, te bekijken en te bezoeken. 

Véloroute alsace© B. Salmanski - ADT - ARTGE

Wijnroute van de Elzas

Op de Wijnroute van de Elzas val je van de ene verbazing in de andere. Na elke bocht weer een ander landschap. Het vorstelijke wijngebied is geen seizoen hetzelfde, een goeie smoes om nog eens terug te komen en andere avonturen te beleven in de Elzas! De charme van de Elzas ontpopt zich in de wijndorpen. De vakwerkhuizen, rechtstreeks uit een sprookjesboek, zijn zo kenmerkend voor de Elzas. Je waant je in een ansichtkaart op ware grootte! De Wijnfietsroute van de Elzas loopt parallel aan de Wijnroute. Smakelijke, culturele en menselijke ontdekkingen te over langs het hele parcours: sensaties voor de zintuigen, wijnen proeven, dineren in een wijngaard, workshops… De activiteiten op deze fietsroute zijn gevarieerd, toegankelijk, en maken van je fietsvakantie één groot avontuur.

Dat ga ik doen!
véloroute alsace© D. Levêque - ADT

Elzas burchtenland

Pak een van de plaatselijke rondritten om ridderlijk op je stalen ros een van de burchten van de Elzas te verkennen. Haut-Koenigsbourg, een van de musts van de Elzas, prijkt vorstelijk op een heuveltop. Vanaf de burcht is het uitzicht over de omgeving verrassend. In middeleeuwse stadjes zoals Riquewihr en Ribeauvillé, twee Mooiste Dorpen van Frankrijk, ontdek je een bijzonder erfgoed. Nog meer burchten zien? Van mei tot juli beleef je in de hele Elzas een uniek interactief avontuur tijdens het evenement Portes du Temps: zeemeerminnen en draken komen tot leven in een toverwereld.

Hier wil ik meer van weten
© B. Salmanski - ADT - ARTGE
véloroute du vignoble alsace© B. Salmanski - ADT - ARTGE
© D. Levêque - ADT
vélo en alsace© D. Levêque - ADT
© B. Salmanski - ADT - ARTGE
Véloroute du vignoble alsace© B. Salmanski - ADT - ARTGE
véloroute alsace© Studiocenturion.fr - ADT

Bergen avontuur

Behoefte aan frisse lucht? In het gebergte de Vogezen snuif je midden in de natuur je longen vol met een zuurstofrijke berglucht. Geniet in eigen tempo van de mooie routes langs vredige meren, prachtige vergezichten en gastvrije fermes-auberges. Volg het gekwetter van de vogels en ontdek de rust die in deze ongerepte contreien overheerst. In alle seizoenen kun je deelnemen aan afwisselende activiteiten in de bergen, voor alle leeftijden en alle niveaus. Heb je zin in een omweg door de bergen na de Elzas op de fiets te hebben doorkruist? Denk dan aan de TMV op de mountainbike of een van de Véloroutes in de dalen van de Vogezen, keuze genoeg! 

Dat ga ik doen!
gastronomie alsace© B. Salmanski - ADT - ARTGE

Een land voor lekkerbekken

Stop na een paar uur fietsen voor een waar culinair avontuur: een smulpauze in een traditionele winstub. De heerlijkste geuren van traditionele gerechten uit de Elzas strelen je neusvleugels. Elke hap is een feest van smaken. Hier, in de Elzas, wordt de maaltijd bereid met smaak, liefde en vrijgevigheid. Smul van elke minuut en elke hap tijdens deze legendarische proeverij. En als je eens een stukje Elzas mee naar huis nam? Stap binnen bij makers van streekproducten en vul je fietstassen met smakelijke cadeaus: kruidkoek, wijn uit de Elzas, een plaatselijk bier, boerderijproducten, brandewijn… 

Hier wil ik meer van weten
Noël en alsace

Kerst in de Elzas

De kerstmarkten van de Elzas zijn wereldberoemd. Een kerstmarkt bezoeken in de Elzas is duiken in een sprookjeswereld: overal sfeervolle verlichting en de bedwelmende geuren van kruiden en glühwein in een gezellige kerstsfeer. Dit sprookje, een combinatie van tradities, betovering en lekkernijen, is een feest voor iedereen. Kerst in de Elzas is een unieke belevenis die eind november begint en tot eind december duurt. 

Hier wil ik meer van weten
© B. Salmanski - ADT - ARTGE

GOED IUTGERUST DE ELZAS OP DE FIETS ONTDEKKEN

Met je gezin, met vrienden of alleen, hier volgt een checklist met wat je allemaal mee moet nemen om zorgeloos en veilig de Elzas op de fiets te ontdekken.

Hier wil ik meer van weten
Vallée de la Bruche© B. Salmanski - ADT - ARTGE
© B. Salmanski - ADT - ARTGE

MEER OVER HET LABEL ACCUEIL VÉLO

Kom je naar de Elzas voor een korte of langere fietsvakantie? Kies dan voor het label Accueil Vélo en je fietsvakantie kan niet meer stuk!

Hier wil ik meer van weten
Véloroute du vignoble d'Alsace - EuroVélo5© B. Salmanski - ADT - ARTGE
© N. Bronner - ADT - ARTGE

FIETSEN IN DE ELZAS: EEN GEZOND AVONTUUR

Laat je meevoeren in een reis waarin de heilzame effecten van het fietsen niet slechts beloftes zijn, maar tastbare resultaten die ieders welzijn beïnvloeden.

Hier wil ik meer van weten
Véloroute du canal à Colmar© N. Bronner - ADT - ARTGE
Vond je deze info leuk?

Laat uw bericht achter, uw aanbeveling is waardevol.

Bedankt voor het stemmen!

Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h