Eglise Saint Michel

De kerk van Roppenheim, vermeld sinds 1372, bezit een klokkentoren in romaanse stijl ooit gediend zou hebben als uitkijktoren van de oude burcht. De toren is even breed als het kerkschip. Verondersteld wordt dat het om een versterkte toren gaat. Dankzij een balkensysteem in de dikke muur kon de westpoort afgesloten worden. Als deze poort de enige ingang zou zijn geweest, dan zou hij inderdaad een verdedigingstaak hebben gehad. Maar, sinds 1623 bestaat er ook een poort aan de zuidkant.
Het kerkschip en het koor zijn in gotische stijl herbouwd in het jaar 1623, zoals vermeld op het zuidelijke portaal. Protestants sinds de hervorming in 1543 en later, van 1696 tot 1885 - het bouwjaar van de katholieke kerk - in gebruik als simultaankerk. In het park van de kerk liggen grafplaten die verweven zijn met de familie Fleckenstein, in het bijzonder de steen met het jaartal 1677 met schilden met een bok: die van de baljuws van de Heren van Fleckenstein.

Aanvullende info
  • Dichtstbijzijnde treinstation : 1km
  • Soort aangeboden rondleidingen : Toegang zonder gids
  • Gesproken talen : Français

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h