Botanische tuin van Straatsburg

" Le Jardin botanique de l'Université se trouve au cœur de Strasbourg et comprend 6000 espèces de plantes ! Une serre tropicale est présente sur deux niveaux une collection de plantes remarquables, dont divers palmiers. "

In het hart van de "keizerlijke" wijk van Straatsburg herbergt de botanische tuin bijna 6.000 plantensoorten. Het is een echt "levend museum" met een arboretum, ecologische percelen en kassen. Hoewel u er opmerkelijke bomen als de Pecannotenboom, de gigantische sequoia en 5 moerascipressen kunt bewonderen, waarvan er een, de Taxodium ascendens, bijzonder zeldzaam is in Europa, is het meest vervreemdende gedeelte ongetwijfeld de tropische kas met twee verdiepingen! Deze universiteitstuin biedt studenten, onderzoekers en wetenschappers een uitgebreide collectie planten voor onderzoek en waarneming. Maar hij is ook geopend voor het publiek: loop er heerlijk rond en ontdek de activiteiten die er van tijd tot tijd geboden worden. Op een ponton aan een vijver kunt u in de schaduw van de hoge bomen van het mooie weer genieten. De botanische tuin is een groene haven in het centrum van de stad!

Aanvullende info
  • Hoogte : 138m
  • Soort aangeboden rondleidingen : Toegang zonder gids, Bezoek met kaarten/pedagogieset, Rondleiding met gids voor particulieren, Rondleiding met gids voor groepen, Rondleiding met gids voor groepen op afspraak
Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h