BL205 - KOCHERSBERG, BAKERMAT VAN DE FLAMMKUECHE
BL205 - KOCHERSBERG, BAKERMAT VAN DE FLAMMKUECHE
Vroeger was het bakken van het brood voor een aantal weken een reden tot feesten in een dorp. De resten brooddeeg werden dun uitgerold, bestreken met een laag room of plattekaas en bestrooid met spekjes en uienringen. Deze voorlopers van de pizza werden vervolgens gebakken in de nog hete dorpsoven. Pas in de jaren 60 werd de flamm' een onontkoombare specialiteit, waar geen enkel restaurant uit de streek nog omheen kon.
Onderschrift
Geasfalteerd fietspad
Fietsstrook
Geteerd weg met beperkt verkeer
Verharde weg
BL205 - Kochersberg, bakermat van de flammkueche - Vendenheim
Vroeger was het bakken van het brood voor een aantal weken een reden tot feesten in een dorp. De resten brooddeeg werden dun uitgerold, bestreken met een laag room of plattekaas en bestrooid met spekjes en uienringen. Deze voorlopers van de pizza werden vervolgens gebakken in de nog hete dorpsoven. Pas in de jaren 60 werd de flamm' een onontkoombare specialiteit, waar geen enkel restaurant uit de streek nog omheen kon.
- INFORMATIE
Vertrek
Vendenheim
Aankomst
Vendenheim
Beste periode
Duur
Geteerd
Beschermde
Hoogteprofiel
INFORMATIE
Vertrek : Vendenheim -
Aankomst : Vendenheim -
Afstand : 43 km
Moeilijkheid :Moeilijk
Hoogteverschil : 369 m
Zonneschijn : Schaduwrijk
Hoogteprofiel
Rond (5 Km)
op www.visit.alsace